Ajankohtaista

Alkoholitutkimussäätiö jakaa vuosittain apurahoja addiktiotutkimukseen yli 500 000 euroa – haku syyskuussa

Alkoholitutkimussäätiö tukee erilaisten riippuvuuksien aiheuttamien haittojen, ongelmien, ehkäisyn ja hoidon tieteellistä tutkimusta. Tuki suuntautuu erityisesti alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyviin kysymyksiin sekä rahapelihaittojen tutkimukseen.

Apurahat tutkimustyöskentelyä varten ovat haettavissa vuosittain syyskuussa, myöntöpäätökset tehdään marraskuussa ja työskentely voi alkaa tammikuun alusta. Työskentelyjaksojen ajoituksesta voidaan sopia yhdessä säätiön kanssa. Vuonna 2023 saapuneiden hakemusten kokonaissummasta voitiin rahoittaa 31 %.

Kokopäiväiseen tutkimustyöskentelyyn myönnettävien apurahojen kuukausisummat ovat maisteri­tutkinnon tai vastaavan suorittaneille 2200 euroa, tohtoreille 2750 euroa ja dosenteille 3000 euroa. Apurahan käyttämisestä osa-aikaisesti voi sopia erikseen säätiön kanssa. Työskentelyapurahoja voidaan myöntää enintään kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Työskentelyapurahojen lisäksi tutkijoille voidaan myöntää kuluapurahaa tutkimukseen liittyvien muiden kustannusten kattamiseen sekä matka-apurahaa ulkomaisiin tieteellisiin konferensseihin osallistumiseen.

 

Lisätietoja: https://alkoholitutkimussaatio.fi/apurahat/alkoholitutkimus-ja-rahapelihaitta-apurahan-hakeminen/